Месец на кариерното ориентиране

            Тази година месецът на Кариерното ориентиране внесе в училище много емоции и приятни изживявания. Малки и големи ученици и учители искрено се забавляваха в изпълнението на предвидените дейности. Насладете им се!

            През втората седмица от специалния месец децата имаха за задача да изработят “Моето родословно професионално дърво”. Децата, с помощта на своите родители и близки, изработиха интересни дървета, с които запознаха съучениците си кои професии се упражняват в техните семейства и разказаха в какво се изразяват те. Приложните техники и материали бяха по избор, а настроението – неизбежно.

         Ученици от ОУ „Филип Сакелариевич“ гр. Свищов проведоха интервю с избрана от тях личност във връзка с месеца на кариерното ориентиране „Мисля за моето бъдеще“. Учениците предварително събраха информация за Г-н Гюрсел Реджебов, завършил основното си образование в нашето училище, и съставиха въпросите, които му бяха зададени. За децата професията на войник и водолаз-разузнавач беше много вълнуваща и те с интерес слушаха своя събеседник.

       Една от предвидените дейности беше любимото на децата – рисуване.  На всеки един участвал едно беше дадена възможност да изобрази професията, която смята за най-интересна и с която иска да бъде полезен на света един ден. Представяме Ви някои от най-интересните.

         Консултанти от ЦПЛР – ОДК Велико Търново любезно предоставиха материали, свързани с темите, предвидени в месеца на Кариерното ориентиране. Те имаха за цел да запознаят децата от прогимназиален етап с професии и специалности, съобразени с техните потребности и интереси. Тази дейност беше в подкрепа на учениците и техните родители за кариерното им ориентиране и бъдещата професионална реализация.

ЛИНКОВЕ КЪМ ПРЕДОСТАВАНИТЕ МАТЕРИАЛИ

          В духа на месеца на Кариерното ориентиране, на 27.04-, г-жа Даниела Борисова подготви интерактивен материал, чрез който по интересен начин запозна учениците с някои от професиите. Показа любопитни, но изчезнали вече такива – „събуждач“, „мюфтия“, „разсилни“ и други. Децата изгледаха клипче за най-актуалната в момента – лекарската и посочи някои от професиите на бъдещето.

         Накрая, малки и големи се забавляваха с подготвената игра „Познай професията“.   

ЛИНКОВЕ КЪМ ИЗРАБОТЕНИТЕ МАТЕРИАЛИ