208 години с пламъка на първите

         В навечерието на най-българския празник, 24 май, отбелязахме патронния празник на училището. Отпразнувахме 208 години от основаването на нашето училище. 208 години с пламъка на първите!
         За откриването на празника се погрижиха групата по танци към училището, с ръководител г-жа Таня Драгиева. Те поздравиха всички присъстващи с чудесен танц с помпони, а деца от начален етап рецитираха любими детски стихчета. По атрактивен начин г-жа Даниела Борисова припомни накратко историята на училището и защо ние, наследниците на първите, трябва с гордо вдигната глава да прекрачваме прага на училището и да помним, че то не е само място, където прекарваме деня, а място, където се възпитават традиции изграждат личности.
         След официалната част последва връчването на дипломи, грамоти и награди за онези, които са били най-активни през учебната година.
 
  • За старание, постоянство и активно участие в учебния процес грамоти получиха:
Джансу Фикретова от III клас
Ана Кръстева от III клас
Аслъ Алиева от V клас
Габриела Янкова от VI клас
 
  • За значителен принос за развитието на спорта в училище и участието в отбора по шах мат, извоювал II място на междуучилищния турнир през тази учебна година грамоти получиха:
Аслъ Алиева от V клас
Габриела Янкова от VI клас
Анастасия Гацанога от VII клас
Румен Рушидов от VII клас
 
Михаил Хараламбус от II клас – успешно представил се в олимпиадата по английски език
Яница Неделчева от VII – успешно представила се в олимпиадата по математика
Румен Рушидов от VII клас – успешно представил се в олимпиадата по български език и литература и английски език
Анастасия Гацанога от VII клас – успешно представила се в олимпиадата по български език и литература, математика и английски език
  • Седмокласничката Анастасия Гацанога премина успешно и последния кръг на олимпиадата – Кралската лига, от който заслужено завоюва два сребърни медала, по български език и литература и английски език, и един бронзов медал за постиженията си по математика.
  • Поздравяваме и достойно представилите се други наши ученици в същата олимпиада:
Габриела Янкова от VI клас – взела участие в олимпиадите по български език и литература, английски език, математика и човекът и природата
Аслъ Алиева от V клас – взела участие в олимпиадите по български език и литература, английски език и математика
Бихтер Велиева – взела участие в олимпиадата по човекът и природата
Давид Бисеров от V клас– взел участие в олимпиадите по български език и литература, английски език и математика
  • ОУ „Филип Сакелариевич“ също получи грамота за сътрудничество при организирането на олимпиади „Кингс“ и повишаване на мотивацията на учениците за постигане на по-високи нива на знания.
Поздравления за старанието, за упоритостта, за смелостта! Браво, деца!
      След официалната част, празникът продължи с много настроение. Имаше закачки, танци и много смях. Като за завършек, а и да се порадваме на прекрасното слънчице, забавата се пренесе в двора на училището, където детското въображение се развихри и сътвори прекрасни рисунки на асфалт. Нашето многоуважавано жури от сериозните седмокласници Анастасия Гацанога и Румен Рушидов се затрудни, но отсъди справедливо – грамоти за най-добре представилите се получиха:
I място – отборът на VI клас
II място – отборът на V клас
III място – отборът на III и IV клас
Поощрителна грамота за Подготвителна група и I и II клас
 

Браво, деца!