Празник на буквите в I клас

За първокласниците, наред с всички прекрасни пролетни празници, се нарежда и един по-специален, пръв и единствен – Празникът на буквите. Този вълнуващ момент се помни цял живот, защото те осъзнават, че са направили най-трудната и важна стъпка до момента – научили са се да четат и пишат буквите от българската азбука.
Мъничетата от първи и втори клас посрещнаха своите гости в тематично украсена класна стая. Космическата атмосфера пренесе всички присъстващи във въображаемия свят на планетите на буквите. 😊
Събитието се проведе под формата на празничен открит урок, в който първокласниците показаха знания, умения, съобразителност и сръчност. Задачите, които беше подготвила госпожа Кобурова, никак не ги затрудниха и те с особено удоволствие и лекота се справиха с всички до една. От планета на планета, те правиха весели верижки с думички и изречения.
В края на празничния урок госпожа Кобурова символично взе от първолаците техните буквари, а другарчетата им от втори клас им предадоха своите читанки. Като за завършек на емоционалното събитие, госпожа Кобурова подари на всеки един от първолаците Портфолио на ученика от I до IV клас, като обясни на знайковците, че това е специална книжка, която ще отбелязва всяка тяхна стъпка по пътя им към знанието.
В добавка госпожа Кобурова ги изненада и с личен подарък, който замисля отдавна. Това е гъсеница-рисунка с буквички в училищния двор.
В края на събитието директорът госпожа Емилия Иванова поздрави първолаците за показаните знания и умения и отбеляза, че това е само началото на дълъг път, който ще ги доведе до успеха.
Браво, деца! Ние знаем, че можете. Стъпвайте смело напред в света на знанието!
Поздравления, госпожо Кобурова, ние знаем колко труд, търпение и любов е нужно за всичко това. Още веднъж показахте креативност и доказахте професионализъм!